You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '=
Notice: Undefined index: menuID in /home/dauitgever/domains/u' at line 1You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '=
Notice: Undefined index: menuID in /home/dauitgever/domains/u' at line 1
Liefde onder vuur Gesprekken met soldaten en hun geliefden, van Nederlands-Indië tot Afghanistan

Voor het eerst vertellen niet alleen Nederlandse militairen en veteranen, maar ook hun geliefden in één boek over de invloed van een militaire missie op hun leven. Wat maken de militairen mee tijdens hun uitzending naar Srebrenica, Cambodja, Korea, Irak, Rwanda of Afghanistan? Wat betekent het je geliefde te zien vertrekken naar een gevaarlijk gebied met de kans elkaar niet meer terug te zien? Hoe pak je na een missie samen de draad weer op? Liefde onder vuur is een uniek tijdsdocument over de verschillende missies uit de Nederlandse geschiedenis en de ontwikkeling van de nazorg door de jaren heen.

Deze verhalenbundel geeft een bijzondere kijk in het persoonlijke leven van soldaten die uitgezonden zijn geweest naar een oorlogsgebied, en hun partners. Hun liefdesgeschiedenissen laten zien hoe mensen in vaak moeilijke omstandigheden verder gaan met hun leven. Sommigen worstelen met de gevolgen van een posttraumatische stress-stoornis, anderen hervonden de liefde weer. Soms is het de eerste keer dat de geïnterviewden hun verhaal vertellen, want het stuitte op onbegrip, het was te moeilijk, niemand die er ooit naar vroeg. In dit boek delen ze hun ervaringen alsnog.

Over de auteur:

Patricia van den Broek is journalist. Haar artikelen verschenen onder meer in ELLE, Nieuwe Revu en Viva.

Heeft u interesse in een lezing van deze auteur? Mail naar info@uitgeverijnieuwland.nl.

Uit de pers:

'Met passages zo enerverend en aangrijpend dat meningeen het boek af en toe weg zal leggen' - Spits

'Kippenvel' - Viva

'Ontroerend, soms schokkend tijdsdocument over de mensen achter de missies' - ELLE

'Indrukwekkende verhalen over mensen voor wie een buitenlandse missie de grootste verandering in hun leven teweegbracht' - Noord Hollands Dagblad


Klik hier voor de uitzending van Pauw & Witteman waarin Patricia van den Broek en één van de geïnterviewden te gast waren.

Liefde onder vuur heeft ook een eigen hyve

auteur: Patricia van den Broek
isbn: 9789086450282
aantal pagina's: 152
verschenen: Mei 2008
€ 14,90

bestellen
Meer uit dezelfde categorie

Niet iedereen kan stenen gooien Opgegroeid in Nederland ging Arjan El Fassed, zoon van een Palestijnse vader en een Nederlandse moeder, op zoek naar zijn familiegeschiedenis in Palestina.

Passie! Een inspirerend boek met boeiende interviews en analyses voor iedereen die graag wat passie in zijn leven heeft.